Monday 14 March 2011

Hmmm.. Nyum2 !

Salam. Arini kite msuk bab resepi plak la. Asyik bab motivasi je , boring la geng. Hehehe. Nme resepi arini ialah CHOCOLATE MOUSSE! Nyum2!! So ni resepinye k. Senang je, tak perlu dibakar.


Bahan-bahan :

300gm coklat masakan
2 biji telur
20gm gelatin
80ml air
450gm krim putar

Cara membuat :

1. Pukul telur dan coklat masakan hingga kembang.
2. Panaskan air bersama gelatin dan tuangkan ke dalam adunan tadi.
3. Masakkan krim putar dan gaul hingga sebati.
4. Masukkan ke dalam gelas dannnnn SIAAPPP!!

Hehehehe. Tapi moh teman nk ngaja satu bnde. Kite kalau blaja resepi memasak ni, jgn jd lurus bendul tau. Kena pndai agk bila nk masukkan bahan. Contohnye kalau arahan suh masukkan 80ml air, masukkan tepat2. Alahaaaii. Cuba lebihkan cket. Kadang acuan kite tak sama dgn org yg bg resepi tu. Ada paham??
Anyway, SELAMAT MENCUBA!!

Best regards,
The fresh Blogger =)




No comments:

Post a Comment